FeedStation walk-through
FeedStation walk-through
FeedStation walk-through
FeedStation walk-through
FeedStation walk-through
FeedStation walk-through
FeedStation walk-through
FeedStation walk-through
FeedStation walk-through
FeedStation walk-through
FeedStation walk-through

FeedStation walk-through

 • Voorwaarts in en uitlopen, optimaal koeverkeer
 • Ergonomisch en koevriendelijk design, levert een punt op voor de Maatlat Duurzame Veehouderij

FeedStation walk-through

Koecomfort ten top met dit unieke doorloop-voerstation

Het FeedStation walk-through is verkrijgbaar met de voerbak aan het linkse zijhek gemonteerd, dit in tegenstelling tot de hierboven weergegeven foto's en video. 

Hanskamp heeft het krachtvoerstation naar een hoger niveau gebracht. De engineers van Hanskamp springen in op het natuurlijke gedrag van de koe met de doorontwikkeling van de FeedStation walk-through, het station dat de koe via de voorzijde kan verlaten.

Tegennatuurlijke bewegingen, stress en beschadigingen worden voorkomen met het doorloop voerstation van Hanskamp: FeedStation walk-through

Bij veel voerstations moeten de koeien achterwaarts het station verlaten. Hierbij wordt regelmatig op de koe ingebeukt door koeien buiten het krachtvoerstation; beschadigingen aan uier en poten tot gevolg. Een koe die achterwaarts het koppel inkomt, kan zich niet verdedigen en ondervind hiervan stress. Ook worden de klauwen vaak onnodig belast door de draaiende beweging die de koe maakt om het voerstation te verlaten.
 

Minder stress, meer rust
In de FeedStation walk-through voelen koeien zich veilig. Het sluiten van het station, zorgt dat zij in alle rust hun portie krachtvoer kunnen opnemen, zonder dat zij verstoten of verjaagd worden. Een koe zonder stress heeft een betere weerstand en kan makkelijker en beter produceren.

Het voorwaarts verlaten van het krachtvoerstation is beter voor uw koeien. Aan de voorzijde verlaten, geeft het voordeel dat ze direct kans heeft om zich te verdedigen met haar kop. Daarbij is het aan de voorzijde van het krachtvoerstation vaak minder druk met koeien en kan zij rustig weer in het koppel invoegen. Situaties waarbij tegelijkertijd een koe het station (achterwaarts) verlaat en meerdere opdringerige koeien het station willen betreden, inclusief stoten, worden voorkomen. Ook is het recht vooruit het krachtvoerstation verlaten minder belastend voor de klauwen en het beenwerk.

Het open karakter van de FeedStation walk-through maakt dat de koe contact houdt met het koppel. Koeien zijn kuddedieren, die elkaar graag in de gaten houden. De openheid zorgt ervoor dat nieuwe vaarskoeien het systeem van andere koeien afkijken en het zichzelf aanleren.
 

Twee aparte poorten
De FeedStation walk-through heeft een aparte in- en uitgang, zodat de koe haar natuurlijke weg kan volgen en zich altijd voorwaarts kan bewegen. De ingang (de achterzijde van het station) wordt gesloten met de vertrouwde L´port. Dit sluithek, met de vorm van een L, die opwaarts beweegt, zorgt dat de koe haar uiers compleet beschermd zijn tijdens haar bezoek aan het voerstation. De uitgang (de voorzijde van het station) wordt afgesloten met de nieuwe T´port. De T`port bestaat uit twee gestroomlijnde deurtjes die naar de voorkant openen. De T´port zorgt dat andere koeien de vretende koe niet storen en bewaart de rust in de stal, doordat na een bezoek de poort gelijk sluit.

Zowel de L’port als de T’port werkt op lucht, waardoor er niet doorgedrukt kan worden en de koe altijd veilig is. Bijkomend voordeel hiervan is dat bij een stroomstoring, de poorten automatisch open gaan en de koe niet opgesloten zit.
 

Hoe het werkt
De koe komt het voerstation binnen, de koe wordt herkent, wanneer zij recht heeft op een portie krachtvoer, sluiten de L´port en T´port. De koe ontvangt haar brok en kan dit veilig en in alle rust op vreten. Is de koe klaar met eten dan gaan beide hekken open. Het achterste hek, de L´port, gaat langzamer omhoog, hierdoor kan de koe het voerstation veilig verlaten. De voorste hekken, de T´port, verschaft de koe voorwaarts toegang tot het koppel. Na het verlaten van het station sluit de T´port zichzelf, zodat er geen koeien via de verkeerde kant het voerstation kunnen betreden.


Meer koeien per krachtvoerbox
dankzij de FeedStation walk-through wordt het koeverkeer in de stal geoptimaliseerd. Terwijl de ene koe het station verlaat, kan de nieuwe koe het station ondertussen betreden. Wisselingen van 3 seconden zijn geen uitzondering. Waar andere gemiddeld 13 seconden per wisseling wordt gerekend. Tel uit uw winst!
 

PipeFeeder voerdosator
Het voerstation wordt standaard uitgevoerd met een PipeFeeder voerdosator van Hanskamp. De PipeFeeder bevat een slim anti-mors systeem, na de krachtvoergift, vallen er geen brokken meer in de voerbak. Hierdoor wordt het stoten tegen de voerdosator voorkomen. Het is mogelijk om het voerstation uit te breiden met een tweede PipeFeeder en/of MultiDos, zodat een tweede voersoort en/of vloeistof in het krachtvoerstation verstrekt kan worden.

Lees de praktijkervaring van James Oddie met de FeedStation walk-through hier.

Bekijk hier de FeedStation walk-through van Otto van den Hoven
https://youtu.be/SlXFih6VQQs


Meer weten over de PipeFeeder
Meer weten over de MultiDos

Stel nu online uw FeedStation walk-through samen op www.hanskamp.nl/configurator!

Een koe voelt zich prettiger in een FeedStation walk-through!

 • Hanskamp innovaties
 • Koecomfort ten top
 • Innovatief en praktisch
 • Uniek
 • Maatwerk
 • Universele systemen
 • Punten voor de Maatlat duurzame veehouderij
 • Exacte dosering van krachtvoer en additieven
 • Doordacht, degelijk, duurzaam
 • Bewezen kwaliteit
 • Met beide benen in de praktijk

Direct advies

Bent u op zoek naar de juiste oplossing voor uw veehouderij?

Adresgegevens

 • Hanskamp
 • Broekstraat 17
 • 7009 ZB Doetinchem
 • Nederland

Openingstijden

 • ma t/m vr. 8.00 - 17.00 uur
 • Telefoon:
 • Fax:
 • E-mail: