Nieuws & Events

Bij Hanskamp zijn we altijd vernieuwend bezig. We houden u dan ook graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in ons bedrijf. Ook veehouderijnieuws waar u uw voordeel mee kunt doen, plaatsen we op onze site. Kom hier dus regelmatig terug voor het laatste nieuws.

Twee vacatures bij Hanskamp

Wij zijn op zoek naar een medewerker binnendienst en een projectmanager CowToilet. Lees hier de hele vacatures. 

Minder

Nieuw! Opzetmof voor PipeFeeder

Deze rubber opzetmof is de sluitende oplossing tussen de vijzel en de PipeFeederinvoer. Nooit meer condens in uw PipeFeeder. De mof is zo ontwikkeld dat deze af te snijden is op de u gewenste diameter (Ø 70, 80, 90, 100, 110 of 125 mm). U krijgt deze cadeau bij alle PipeFeeder bestellingen. Los nabestellen is ook mogelijk, neem daarvoor contact op met uw locale Hanskamp dealer

Lees meer

Nieuw! CowToilet

Hanskamp werkt aan een revolutionair systeem dat het ammoniakprobleem in de melkvee sector kan oplossen; het CowToilet. 

Bekijk hier de introductievideo van het CowToilet van Hanskamp: introductievideo Meer weten, lees hier meer informatie over het CowToilet.

Lees meer

Brochure 2019

De nieuwe brochure van 2019 is klaar. 

Wilt u nog een hardcopy brochure ontvangen, wij sturen hem graag naar u toe, klik hier. De brochure of de catalogus van 2019 is digitaal beschikbaar. 

Lees meer

Nieuw: Hanskamp webshop!

Eenvoudig, snel, 24 uur per dag bereikbaar, duidelijke productafbeeldingen en bestellingen kunnen ook op factuur betaald worden. 

Ga na nu direct naar onze webshop!

Lees meer

Vernieuwde Black-V nog kleinere porties!

De Black-V antimors is vernieuwd, de nieuwe versie doseert 15 gram per portie. Het verdelen van krachtvoer in kleinere porties verbeter de voeropname en voorkomt morsen van brok. Dankzij de speciaal geprogrammeerde motor draait deze slecht 120 graden i.p.v. 360 graden, het uitvalbakje voorkomt morsen van brokken. Hierdoor worden koeien niet beloond bij stoten in het krachtvoerstation of de melkrobot.

Deze nieuwe versie is ook zeer geschikt voor poeders en niet-geperst krachtvoer. 

Nauwkeurig kleine hoeveelheden brok voeren, gaat nu nog beter met deze 15 grams versie van de Black-V. Dat maakt deze nieuwe Black-V ook erg geschikt voor de geitenmelkstal. De Black-V is ook uit te breiden met een krachvoervoorraad van 28L. Deze voorraad is een transparante kunststof container, zodat in één oogopslag de voorraad gecontroleerd kan worden. De Black-V als krachtvoerdosator voor geiten is te zien op 22 en 23 juni tijdens de open dagen van de Mekkerhof.

Lees meer

Nieuw: Ervaar Spider!

DEMO - DEMO - DEMO - DEMO - DEMO

Met deze demonstratiepagina kunnen veehouders en melktechniekdealers meer inzicht krijgen in het gebruikersprogramma van Spider. De beste weergave heeft u met Google Chrome. Voor meer informatie over Spider, klik hier.

Lees meer

Nieuw! Capra-Box met Spider, individueel geiten voeren

Economisch slim voeren en het maximale uit uw geiten halen? Dat kan door iedere geit automatisch en individueel te voeren in de Capra-Box, het geitenkrachtvoerstation. Een groot voordeel van voeren met krachtvoerstations is dat u uw geiten niet meer in hoeft te delen in (productie)groepen.

De Capra-Box is zo ontwikkeld dat geiten het station achter betreden en voor weer verlaten. Het doorloopsysteem zorgt ervoor dat er geen rangordegevechten ontstaan tussen geiten. Ook is hierdoor een hogere capaciteit per box te behalen. Vretende geiten kunnen hierdoor niet gestoord worden tijdens het opnemen van hun krachtvoer. Bij de ontwikkeling is gedacht aan het kuddegedrag van de geit, dankzij de transparantie van de voor- & zijkanten kan zij contact houden met de rest van het koppel.

De Capra-Box is uitgevoerd met de ingenieuze Black-V krachtvoerdosator. Deze dosator voert 15 gram krachtvoer per portie. In combinatie met de Spider aansturing, zorgt de Capra-Box dat u nog nauwkeurig kunt voeren, zodat u geiten in goede conditie blijven. Het Spiderprogramma is zeer gebruiksvriendelijk. Invoer en uitwisseling van gegevens kunt u handmatig of met excel doen of gaat automatisch doormiddel een koppeling met uw management-programma, zoals Egam. Ook kunt u onbeperkt aantal dieren invoeren, zonder dat u uit hoeft te breiden met extra modules.

 

Lees meer

Spider, positief onthaald

Zeer positieve geluiden tijdens de lancering van de Spider eind vorig jaar. Ondertussen zijn de eerste installaties geplaatst en ook deze veehouders zijn erg tevreden. Joeri Kers, specialist Spider bij Hanskamp, is nauw betrokken bij de nieuwe installaties. “Het systeem wijst zichzelf, desalniettemin zitten we er bovenop om te zorgen dat alles optimaal afgestemd is op bedrijfsniveau. De periode na een lancering is altijd heel spannend. Het is dan ook extra leuk om te zien dat er zoveel interesse is en dat de veehouders die er mee werken zo tevreden zijn!”
 

Melkveehouder Christian Klein Koerkamp voert al enkele maanden met de Spider voercomputer. “Spider geeft mij de informatie die ik wil, ook als ik van huis ben. Ik log in op mijn smartphone en ik kan direct beschikken over informatie over de dieren, zoals de voeropname van elke koe.” Wilt u het hele verhaal van Christian Klein Koerkamp lezen klik dan hier.

Wilt u meer weten over de Spider kijk dan hier. Bent u benieuwd naar wat het systeem voor u kan betekenen, vraag dan vrijblijvend informatie of een offerte aan. Dit kan telefonisch, via email of via de Configurator

Lees meer

Hanskamp komt met een eigen voercomputer op de markt genaamd Spider

Hiermee maakt Hanskamp de switch van productleverancier naar totaal conceptleverancier. Spider is vanaf 1 januari 2018 verkrijgbaar in Nederland en België.

Hanskamp komt met een eigen voercomputer op de markt genaamd Spider. Hiermee maakt Hanskamp de switch van productleverancier naar totaal conceptleverancier. Spider is vanaf 1 januari 2018 verkrijgbaar in Nederland en België.

De gebruiksvriendelijke voercomputer die het overzicht behoudt in het web van automatisering. Spider is de aansturing voor (Hanskamp) melkstalvoedering en krachtvoerstations. Deze voercomputer is altijd en overal eenvoudig te bedienen vanaf een smartphone, tablet of PC. En met Spider is het heel eenvoudig om te sturen op de (individuele) behoeften van elk dier, waardoor er economisch slim gevoerd kan worden.

Spider is 30 november gelanceerd tijdens de RMV Gorinchem. De eerste reacties van melktechniekdealers en melkveehouders zijn zeer positief. Bekijk de video van de lancering om door Henk Hanskamp uitgelegd te krijgen wat de kracht is van Spider.

Video

Lees meer

Blijf op de hoogte

We houden u graag op de hoogte van onze ontwikkelingen en innovaties

 • Hanskamp innovaties
 • Exacte dosering van krachtvoer en additieven
 • Doordacht, degelijk, duurzaam
 • Koecomfort ten top
 • Innovatief en praktisch
 • Uniek
 • Punten voor de Maatlat duurzame veehouderij
 • Maatwerk
 • Universele systemen
 • Met beide benen in de praktijk
 • Bewezen kwaliteit

Direct advies

Bent u op zoek naar de juiste oplossing voor uw veehouderij?

Adresgegevens

 • Hanskamp
 • Broekstraat 17
 • 7009 ZB Doetinchem
 • Nederland

Openingstijden

 • ma t/m vr. 8.00 - 17.00 uur
 • Telefoon:
 • Fax:
 • E-mail: