Nieuws & Events

Bij Hanskamp zijn we altijd vernieuwend bezig. We houden u dan ook graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in ons bedrijf. Ook veehouderijnieuws waar u uw voordeel mee kunt doen, plaatsen we op onze site. Kom hier dus regelmatig terug voor het laatste nieuws.

Nieuw: Ervaar Spider!

DEMO - DEMO - DEMO - DEMO - DEMO

Met deze demonstratiepagina kunnen veehouders en melktechniekdealers meer inzicht krijgen in het gebruikersprogramma van Spider. De beste weergave heeft u met Google Chrome. Voor meer informatie over Spider, klik hier.

Minder

Vernieuwde Black-V nog kleinere porties!

De Black-V antimors is vernieuwd, de nieuwe versie doseert 15 gram per portie. Het verdelen van krachtvoer in kleinere porties verbeter de voeropname en voorkomt morsen van brok. Dankzij de speciaal geprogrammeerde motor draait deze slecht 120 graden i.p.v. 360 graden, het uitvalbakje voorkomt morsen van brokken. Hierdoor worden koeien niet beloond bij stoten in het krachtvoerstation of de melkrobot.

Deze nieuwe versie is ook zeer geschikt voor poeders en niet-geperst krachtvoer. 

Nauwkeurig kleine hoeveelheden brok voeren, gaat nu nog beter met deze 15 grams versie van de Black-V. Dat maakt deze nieuwe Black-V ook erg geschikt voor de geitenmelkstal. De Black-V is ook uit te breiden met een krachvoervoorraad van 28L. Deze voorraad is een transparante kunststof container, zodat in één oogopslag de voorraad gecontroleerd kan worden. De Black-V als krachtvoerdosator voor geiten is te zien op 22 en 23 juni tijdens de open dagen van de Mekkerhof.

Lees meer

Nieuw! Capra-Box met Spider, individueel geiten voeren

Economisch slim voeren en het maximale uit uw geiten halen? Dat kan door iedere geit automatisch en individueel te voeren in de Capra-Box, het geitenkrachtvoerstation. Een groot voordeel van voeren met krachtvoerstations is dat u uw geiten niet meer in hoeft te delen in (productie)groepen.

De Capra-Box is zo ontwikkeld dat geiten het station achter betreden en voor weer verlaten. Het doorloopsysteem zorgt ervoor dat er geen rangordegevechten ontstaan tussen geiten. Ook is hierdoor een hogere capaciteit per box te behalen. Vretende geiten kunnen hierdoor niet gestoord worden tijdens het opnemen van hun krachtvoer. Bij de ontwikkeling is gedacht aan het kuddegedrag van de geit, dankzij de transparantie van de voor- & zijkanten kan zij contact houden met de rest van het koppel.

De Capra-Box is uitgevoerd met de ingenieuze Black-V krachtvoerdosator. Deze dosator voert 15 gram krachtvoer per portie. In combinatie met de Spider aansturing, zorgt de Capra-Box dat u nog nauwkeurig kunt voeren, zodat u geiten in goede conditie blijven. Het Spiderprogramma is zeer gebruiksvriendelijk. Invoer en uitwisseling van gegevens kunt u handmatig of met excel doen of gaat automatisch doormiddel een koppeling met uw management-programma, zoals Egam. Ook kunt u onbeperkt aantal dieren invoeren, zonder dat u uit hoeft te breiden met extra modules.

 

Lees meer

Hanskamp gesloten: 8 juni

Vrijdag 8 juni is Hanskamp gesloten wegens een bezoek aan Hanskamp France. Deze dag zijn wij telefonisch alleen bereikbaar voor spoedgevallen en er worden geen orders uitgeleverd. Wilt u een offerte of order plaatsen, dat kan via de online Configurator.

Lees meer

Hanskamp gesloten: 1 mei

Dinsdag 1 mei is Hanskamp gesloten wegens een teambuildingdag. Deze dag zijn wij telefonisch alleen bereikbaar voor spoedgevallen en er worden geen orders uitgeleverd. Wilt u een offerte of order plaatsen, dat kan via de online Configurator.

 

Lees meer

Vacature bij Hanskamp

Gezocht: Commercieel talent met passie voor techniek en kennis van de melkveehouderij

Bij Hanskamp is geen dag hetzelfde. Ben jij op zoek naar een afwisselende functie waarin je fungeert als spil binnen het team en beschik je over commerciële kwaliteiten? 

Lees dan deze vacature, wellicht is deze functie iets voor jou.

Lees meer

Gesloten op goede vrijdag

Hanskamp is vrijdag 30 maart en maandag 2 april gesloten wegens goede vrijdag en Pasen. Dinsdag 3 april staan wij weer voor u klaar.

Wij wensen u allen een fijn paasfeest toe!

Meer informatie, prijzen, offertes of orders aanvragen kan ook via onze Configurator. 

Lees meer

Spider, positief onthaald

Zeer positieve geluiden tijdens de lancering van de Spider eind vorig jaar. Ondertussen zijn de eerste installaties geplaatst en ook deze veehouders zijn erg tevreden. Joeri Kers, specialist Spider bij Hanskamp, is nauw betrokken bij de nieuwe installaties. “Het systeem wijst zichzelf, desalniettemin zitten we er bovenop om te zorgen dat alles optimaal afgestemd is op bedrijfsniveau. De periode na een lancering is altijd heel spannend. Het is dan ook extra leuk om te zien dat er zoveel interesse is en dat de veehouders die er mee werken zo tevreden zijn!”
 

Melkveehouder Christian Klein Koerkamp voert al enkele maanden met de Spider voercomputer. “Spider geeft mij de informatie die ik wil, ook als ik van huis ben. Ik log in op mijn smartphone en ik kan direct beschikken over informatie over de dieren, zoals de voeropname van elke koe.” Wilt u het hele verhaal van Christian Klein Koerkamp lezen klik dan hier.

Wilt u meer weten over de Spider kijk dan hier. Bent u benieuwd naar wat het systeem voor u kan betekenen, vraag dan vrijblijvend informatie of een offerte aan. Dit kan telefonisch, via email of via de Configurator

Lees meer

Hanskamp komt met een eigen voercomputer op de markt genaamd Spider

Hiermee maakt Hanskamp de switch van productleverancier naar totaal conceptleverancier. Spider is vanaf 1 januari 2018 verkrijgbaar in Nederland en België.

Hanskamp komt met een eigen voercomputer op de markt genaamd Spider. Hiermee maakt Hanskamp de switch van productleverancier naar totaal conceptleverancier. Spider is vanaf 1 januari 2018 verkrijgbaar in Nederland en België.

De gebruiksvriendelijke voercomputer die het overzicht behoudt in het web van automatisering. Spider is de aansturing voor (Hanskamp) melkstalvoedering en krachtvoerstations. Deze voercomputer is altijd en overal eenvoudig te bedienen vanaf een smartphone, tablet of PC. En met Spider is het heel eenvoudig om te sturen op de (individuele) behoeften van elk dier, waardoor er economisch slim gevoerd kan worden.

Spider is 30 november gelanceerd tijdens de RMV Gorinchem. De eerste reacties van melktechniekdealers en melkveehouders zijn zeer positief. Bekijk de video van de lancering om door Henk Hanskamp uitgelegd te krijgen wat de kracht is van Spider.

Video

Lees meer

PipeFeeder voor niet-geperste grondstofmengsels!

Niet-homogene mengsels bevatten vaak stof en meel, wat het uitdoseren bemoeilijkt. De vernieuwde PipeFeeder heeft een uniek nieuw doseersysteem dat verstoppingen voorkomt en koeien altijd de juiste hoeveelheid krachtvoer krijgen.

De vernieuwde PipeFeeder behoudt de voordelen van de voor u vertrouwde PipeFeeder: nauwkeurige dosering, anti-mors, geluidsarm en te koppelen met ieder systeem. Deze PipeFeeder wordt per 1 januari 2018 uitgeleverd.

Lees meer

Blijf op de hoogte

We houden u graag op de hoogte van onze ontwikkelingen en innovaties

 • Hanskamp innovaties
 • Bewezen kwaliteit
 • Innovatief en praktisch
 • Doordacht, degelijk, duurzaam
 • Maatwerk
 • Koecomfort ten top
 • Punten voor de Maatlat duurzame veehouderij
 • Exacte dosering van krachtvoer en additieven
 • Uniek
 • Universele systemen
 • Met beide benen in de praktijk

Direct advies

Bent u op zoek naar de juiste oplossing voor uw veehouderij?

Adresgegevens

 • Hanskamp
 • Broekstraat 17
 • 7009 ZB Doetinchem
 • Nederland

Openingstijden

 • ma t/m vr. 8.00 - 17.00 uur
 • Telefoon:
 • Fax:
 • E-mail: