Nieuws & Events

Bij Hanskamp zijn we altijd vernieuwend bezig. We houden u dan ook graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in ons bedrijf. Ook veehouderijnieuws waar u uw voordeel mee kunt doen, plaatsen we op onze site. Kom hier dus regelmatig terug voor het laatste nieuws.

Vacature Onderzoeker CowToilet

Wij zoeken voor ons CowToilet engineeringsteam een collega die zelfstandig binnen dit team functioneert als Onderzoeker. De ontwikkeling van ons CowToilet is in volle gang. Wij zetten elke dag een stap vooruit om het CowToilet klaar te maken voor de marktlancering. 

Interesse in deze vacature, lees dan hier meer.

Lees meer

Droogte daagt ons uit tot efficiƫnter voeren

Heeft u ook minder opbrengst door de droogte? Heeft u ook te weinig voer in de opslag zitten voor de winter? In deze tijden van schaarste in voer is het nog belangrijker om nog efficiënter krachtvoer te verstrekken. Met de oplossingen van Hanskamp kunt u nauwkeuriger krachtvoer verstrekken met minder verspilling. Vind hier meer infornatie over de nauwkeurige PipeFeeder krachtvoerdosator, de Black-V poederdosator en de MultiDos vloeistofdosator. 

Lees meer

LTO West-Achterhoek zomeravondexcusie

De zomeravond- excusie van LTO West-Achterhoek heeft donderdagavond 11 juli plaatsgevonden bij Hanskamp. Henk heeft een uitgebreide bedrijfspresentatie gegeven waarna er nog lang nagepraat werd onder het genot van een hapje en een drankje!

Lees meer

Eenvoudigere installatie vernieuwd MultiFrame

Het MultiFrame voor in de melkstal is nu nog eenvoudiger te installeren. De bevestigingspunten zijn beter gepositioneerd. Een groot voordeel is dat deze bevestigingspunten op dezelfde hoogte zitten, daardoor is het MultiFrame ook te bevestigen op een rail aan de muur. Met een rail heeft u nooit meer onnodig gaten in de muur, omdat het MultiFrame horizontaal onbeperkt versteld kan worden. Lees hier meer over het MultiFrame.

Het MultiFrame in combinatie met de PipeFeeder is het optimale voedersysteem in de melkstal. Maar wist u ook dat een PipeFeeder ideaal is als dosator voor in de melkrobot of in het krachtvoerstation?

Lees meer

Hanskamp in de top-3 van meest innovatieve bedrijven van Nederland

Innovatie vormt het hart van ons bedrijf, zowel in onze producten als in onze manier van werken. Het voelt als een grote erkenning, dat wij uit maar liefst 800 bedrijven zijn verkozen. Deze top 3 is samengesteld op basis van  één van de meest grootschalige jaarlijkse opinie-onderzoeken naar innovatie in Nederland: de Innovatie Monitor, onder leiding van Prof dr. Henk W. Volberda van de Amsterdam Business School van de Universiteit Amsterdam.

Hanskamp sprong in het oog door haar meest recente innovatie: het CowToilet, het vrijwillige en automatische urineersysteem voor koeien. Het systeem vangt de urine apart van de mest op, waardoor het schadelijke ammoniakgas wordt voorkomen. Echter is het CowToilet, slechts één van de vruchten van de innovatieve boom die Hanskamp is.

Hanskamp ontwikkelt technische oplossingen voor de melkveehouderij. Volgens directeur Henk Hanskamp scoren zij zo goed op de Innovatie monitor door de flexibele werkstructuur wat de creativiteit en betrokkenheid in het team bevordert. “Innoveren doen we samen. Belangrijk is dat we een situatie creëren waar goede ideeën ontstaan. Met wanden van glas, een open sfeer waar fouten gemaakt mogen worden en iedereen durft te zeggen wat ze vinden”, aldus Hanskamp. “En een gezonde dosis eigenwijsheid”, lacht hij. “Innoveren is tenslotte één keer vaker opstaan dan vallen”.

Hanskamp stond samen met VDL en D2D Water Solutions BV op 24 juni in de finale. Uiteindelijk is VDL de winnaar geworden van de Innovatieprijs 2019. 

Lees meer

Meer installatiegemak met vernieuwde PipeFeeder

Nieuw! Afstandhouder
De PipeFeederbuis is voorzien van een hardplastic plaatje.  Dankzij dit plaatje rust de PipeFeeder op de onderste klem en kan de PipeFeeder nooit meer te diep in de voerbak zakken. Hierdoor is de PipeFeeder nog eenvoudiger te installeren en heeft de PipeFeeder een betere beluchting, wat verstopping voorkomt. Belangrijk is dat deze afstandhouder altijd boven de klem bevestigd is. 


 

Meer installatietips vindt u hier.  

Lees meer

Roeland nieuw op verkoop binnendienst

Roeland Kleine (25 jaar) is onze nieuwe verkoper binnendienst. Roeland is sinds februari werkzaam bij Hanskamp op de binnendienst. In juli zal hij zijn studie International Agribusiness & Trade op de van Hall Larenstein in Velp afronden.  “Tijdens mijn studie heb ik een brede frisse blik op agrarisch ondernemerschap ontwikkeld. Ik kijk er dan ook erg naar uit om in de praktijk een bijdrage te gaan leveren aan de melkveehouderij.” Roeland heeft al veel kennis van Hanskamp producten. Sinds 2015 werkt hij namelijk op de assemblage afdeling bij Hanskamp. “Het is fijn dat ik door de jaren heen al zoveel klanten heb geholpen door hun producten in elkaar te zetten. Nu kan ik ze ook helpen met het adviseren over bepaalde producten.”

Roeland is een goedlachse jongen uit het Achterhoekse dorpje Almen. Hij is opgegroeid op de vleesveehouderij van zijn ouders. Op dit moment bestaat de boerderij uit 15 zoogkoeien en hebben ze vleesverkoop aan huis. Naast zijn studie en Hanskamp werkt Roeland ook thuis nog veel mee. “ ’s Zomers ben ik veel buiten te vinden, op de fiets ga ik dan naar de koeien toe, die in het natuurgebied lopen. Er is genoeg te eten, toch zorg ik altijd dat ik veekoek bij me heb, het is belangrijk dat wanneer de kalveren in de winter op stal komen, ze handtam zijn.”

Jochem blijft uw accountmanager, Robin en Roeland zullen samen uw aanspreekpunt zijn voor orders, offertes en technische vragen.

Lees meer

Winnaar Achterhoek Open Innovatieprijs 2019

Het CowToilet van Hanskamp is gisteren tot winnaar van de Achterhoek Open Innovatieprijs 2019 bekroond. Het publiek vond de inzending van Hanskamp ‘CowToilet, het vrijwillig urineersysteem voor koeien’ het meest innovatief. Hanskamp is winnaar geworden uit 31 inzendingen. Ondernemers uit het hele land, die in samenwerking een technologische innovatie hebben ontwikkeld, strijden om de titel winnaar Achterhoek Open Innovatieprijs 2019.

Gisteravond tijdens de finale in het Innovatiecentrum in Ulft nam Hanskamp het op tegen  Convergence Industry en Drop2Drink. Het CowToilet werd door het publiek verkozen als winnaar van de avond. Presentator van de avond, Peter Zadelhoff, bekend van RTL Z en RTL nieuws, overhandigde Henk Hanskamp de speciaal ontworpen trofee. Na afloop reageerde Henk Hanskamp erg trots.    

Hanskamp heeft deze prijs behaald met het unieke CowToilet. Het innovatieve CowToilet is een automatisch en vrijwillig urineersysteem voor koeien. Op een speciaal krachtvoerstation in het melkveestal wordt het CowToilet geplaatst. Na het eten van haar brok, wordt de koe uitgenodigd om in het toilet te plassen. Op deze manier wordt de urine apart van de mest opgevangen. Dit voorkomt vorming van ammoniak. Op Europees niveau zijn er plafonds voor ammoniak ingesteld waar veehouders aan moeten voldoen. Een overschot aan ammoniak is een probleem, omdat de grond verzuurt en het kwetsbare natuur aantast. Het CowToilet is daar de oplossing voor.

Het CowToilet wordt medio 2020 op de markt gebracht. Meer weten over het CowToilet lees hier meer.

Lees meer

Nieuw! Opzetmof voor PipeFeeder

Deze rubber opzetmof is de sluitende oplossing tussen de vijzel en de PipeFeederinvoer. Nooit meer condens in uw PipeFeeder. De mof is zo ontwikkeld dat deze af te snijden is op de u gewenste diameter (Ø 70, 80, 90, 100, 110 of 125 mm). U krijgt deze cadeau bij alle PipeFeeder bestellingen. Los nabestellen is ook mogelijk, neem daarvoor contact op met uw locale Hanskamp dealer

Lees meer

CowToilet genomineerd voor Achterhoek open innovatieprijs

Hanskamp is met het CowToilet één van de drie genomineerden die op 14 maart 2019 zullen strijden voor de Achterhoek Open Innovatieprijs 2019. De Achterhoek Open Innovatieprijs is een landelijke competitie. 

 

Dit jaar waren er 31 inzendingen uit heel Nederland en één uit Duitsland. Iedere ondernemer met een vernieuwend product in de technieksector kon zich inschrijven om kans te maken op de prijs, mits de ondernemer in openheid samenwerkt met één of meer partners.  De drie finalisten zijn geselecteerd door de jury bestaand uit voorzitter Wybren Jouwsma van Bronkhorst High-Tech, prof. Henk Volberda van de Erasmus Universiteit en Arnold Stokking van TNO. Drie mensen die respectievelijk het bedrijfsleven, de wetenschap en de publiek-private samenwerking vertegenwoordigen. Hanskamp is als enig Achterhoeks bedrijf geselecteerd voor de Achterhoek Open innovatieprijs 2019.

 

Hanskamp is geselecteerd met het unieke CowToilet. Het innovatieve CowToilet is een automatisch en vrijwillig urineersysteem voor koeien. Op een speciaal krachtvoerstation in het melkveestal wordt het CowToilet geplaatst. Na het eten van haar brok, wordt de koe uitgenodigd om in het toilet te plassen. Op deze manier wordt de urine apart van de mest opgevangen. Dit voorkomt de vorming van ammoniak. Op Europees niveau zijn er plafonds voor ammoniak ingesteld waar veehouders aan moeten voldoen. Een overschot aan ammoniak is een probleem, omdat de grond verzuurt en het kwetsbare natuur aantast. Het CowToilet zou daar een oplossing voor kunnen zijn.

De andere twee finalisten zijn Convergence Industry en Drop2Drink. Convergence Industry uit Enschede heeft een lab-on-a-chip ontwikkeld waarmee DNA kan worden opgevangen in vloeistofdruppels ter grootte van enkele picoliters. Drop2Drink uit Hardenberg heeft met haar partners een waterzuiveringsunit ontwikkeld waarmee op veilige wijze van regenwater drinkwater gemaakt kan worden.

Op 14 maart tijdens de Ondernemersavond in Het Innovatiecentrum in Ulft wordt de prijs uitgereikt aan één van de drie ondernemingen. De finale keuze wordt gemaakt door het publiek in de zaal. De avond is niet openbaar toegankelijk.  

Lees meer

Blijf op de hoogte

We houden u graag op de hoogte van onze ontwikkelingen en innovaties

 • Hanskamp innovaties
 • Exacte dosering van krachtvoer en additieven
 • Punten voor de Maatlat duurzame veehouderij
 • Doordacht, degelijk, duurzaam
 • Innovatief en praktisch
 • Met beide benen in de praktijk
 • Bewezen kwaliteit
 • Koecomfort ten top
 • Universele systemen
 • Uniek
 • Maatwerk

Direct advies

Bent u op zoek naar de juiste oplossing voor uw veehouderij?

Adresgegevens

 • Hanskamp
 • Broekstraat 17
 • 7009 ZB Doetinchem
 • Nederland

Openingstijden

 • ma t/m vr. 8.00 - 17.00 uur
 • Telefoon:
 • Fax:
 • E-mail: