Nieuws & Events

Bij Hanskamp zijn we altijd vernieuwend bezig. We houden u dan ook graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in ons bedrijf. Ook veehouderijnieuws waar u uw voordeel mee kunt doen, plaatsen we op onze site. Kom hier dus regelmatig terug voor het laatste nieuws.

Nieuw: Hanskamp webshop!

Eenvoudig, snel, 24 uur per dag bereikbaar, duidelijke productafbeeldingen en bestellingen kunnen ook op factuur betaald worden. 

Ga na nu direct naar onze webshop!

Minder

Vernieuwde Black-V nog kleinere porties!

De Black-V antimors is vernieuwd, de nieuwe versie doseert 15 gram per portie. Het verdelen van krachtvoer in kleinere porties verbeter de voeropname en voorkomt morsen van brok. Dankzij de speciaal geprogrammeerde motor draait deze slecht 120 graden i.p.v. 360 graden, het uitvalbakje voorkomt morsen van brokken. Hierdoor worden koeien niet beloond bij stoten in het krachtvoerstation of de melkrobot.

Deze nieuwe versie is ook zeer geschikt voor poeders en niet-geperst krachtvoer. 

Nauwkeurig kleine hoeveelheden brok voeren, gaat nu nog beter met deze 15 grams versie van de Black-V. Dat maakt deze nieuwe Black-V ook erg geschikt voor de geitenmelkstal. De Black-V is ook uit te breiden met een krachvoervoorraad van 28L. Deze voorraad is een transparante kunststof container, zodat in één oogopslag de voorraad gecontroleerd kan worden. De Black-V als krachtvoerdosator voor geiten is te zien op 22 en 23 juni tijdens de open dagen van de Mekkerhof.

Lees meer

Introductie medewerker binnendienst

Graag stellen wij aan u voor onze nieuwe collega Joeri Kers (23 jaar). Sinds februari is hij werkzaam bij Hanskamp om het verkoopteam te versterken. “Al ruim een maand werk ik nu bij Hanskamp.  Samen met Robin, doe ik de werkzaamheden op de binnendienst, zoals technische en commerciële ondersteuning aan melktechniekdealers of veehouders, telefonische helpdesk en offertes en orders maken.” 

Ondanks dat Joeri niet opgegroeid is op een boerderij, is het boerenleven hem niet vreemd “Thuis hebben we geen boerenbedrijf, maar in mijn familie waren drie melkveebedrijven. De boerderij van één van mijn ooms, was voor mij als mijn tweede thuis. Hier heb ik altijd veel meegewerkt. Op het gebied van techniek probeerden we altijd zo veel mogelijk zelf op te lossen. Hier heb ik ontzettend veel van geleerd en heb ik ook mijn plezier in de techniek ontwikkeld.”

Tijdens zijn studie veehouderij aan de MAS, heeft hij gewerkt in New Zeeland op een melkveebedrijf met 1600 melkkoeien (verdeeld over twee bedrijven). “Als Herd manager was ik verantwoordelijk voor de managen van één van de twee melkveebedrijf. In New Zeeland worden alle kalveren in het voorjaar geboren, dit was soms behoorlijk hectisch.” Na zijn afstuderen heeft Joeri op veel verschillende melkveebedrijven gewerkt. In zijn vrije tijd is hij nog steeds veel te vinden tussen de koeien. “Of een beetje sleutelen of bomen snoeien, dat vind ik ook wel mooi werk” zegt hij lachend.

Deze praktische kennis en inzicht gaat hij nu gebruiken om melkveehouders verder te helpen. “Ik vind het vooral leuk om mee te denken met problemen en daar een goede oplossing voor te vinden. Wellicht spreken we elkaar snel via de telefoon of op de eerst volgende beurs.”

Lees meer

Nieuw: Ervaar Spider!

DEMO - DEMO - DEMO - DEMO - DEMO

Met deze demonstratiepagina kunnen veehouders en melktechniekdealers meer inzicht krijgen in het gebruikersprogramma van Spider. De beste weergave heeft u met Google Chrome. Voor meer informatie over Spider, klik hier.

Lees meer

Nieuw! Capra-Box met Spider, individueel geiten voeren

Economisch slim voeren en het maximale uit uw geiten halen? Dat kan door iedere geit automatisch en individueel te voeren in de Capra-Box, het geitenkrachtvoerstation. Een groot voordeel van voeren met krachtvoerstations is dat u uw geiten niet meer in hoeft te delen in (productie)groepen.

De Capra-Box is zo ontwikkeld dat geiten het station achter betreden en voor weer verlaten. Het doorloopsysteem zorgt ervoor dat er geen rangordegevechten ontstaan tussen geiten. Ook is hierdoor een hogere capaciteit per box te behalen. Vretende geiten kunnen hierdoor niet gestoord worden tijdens het opnemen van hun krachtvoer. Bij de ontwikkeling is gedacht aan het kuddegedrag van de geit, dankzij de transparantie van de voor- & zijkanten kan zij contact houden met de rest van het koppel.

De Capra-Box is uitgevoerd met de ingenieuze Black-V krachtvoerdosator. Deze dosator voert 15 gram krachtvoer per portie. In combinatie met de Spider aansturing, zorgt de Capra-Box dat u nog nauwkeurig kunt voeren, zodat u geiten in goede conditie blijven. Het Spiderprogramma is zeer gebruiksvriendelijk. Invoer en uitwisseling van gegevens kunt u handmatig of met excel doen of gaat automatisch doormiddel een koppeling met uw management-programma, zoals Egam. Ook kunt u onbeperkt aantal dieren invoeren, zonder dat u uit hoeft te breiden met extra modules.

 

Lees meer

Hanskamp gesloten: 8 juni

Vrijdag 8 juni is Hanskamp gesloten wegens een bezoek aan Hanskamp France. Deze dag zijn wij telefonisch alleen bereikbaar voor spoedgevallen en er worden geen orders uitgeleverd. Wilt u een offerte of order plaatsen, dat kan via de online Configurator.

Lees meer

Hanskamp gesloten: 1 mei

Dinsdag 1 mei is Hanskamp gesloten wegens een teambuildingdag. Deze dag zijn wij telefonisch alleen bereikbaar voor spoedgevallen en er worden geen orders uitgeleverd. Wilt u een offerte of order plaatsen, dat kan via de online Configurator.

 

Lees meer

Vacature bij Hanskamp

Gezocht: Commercieel talent met passie voor techniek en kennis van de melkveehouderij

Bij Hanskamp is geen dag hetzelfde. Ben jij op zoek naar een afwisselende functie waarin je fungeert als spil binnen het team en beschik je over commerciële kwaliteiten? 

Lees dan deze vacature, wellicht is deze functie iets voor jou.

Lees meer

Gesloten op goede vrijdag

Hanskamp is vrijdag 30 maart en maandag 2 april gesloten wegens goede vrijdag en Pasen. Dinsdag 3 april staan wij weer voor u klaar.

Wij wensen u allen een fijn paasfeest toe!

Meer informatie, prijzen, offertes of orders aanvragen kan ook via onze Configurator. 

Lees meer

Spider, positief onthaald

Zeer positieve geluiden tijdens de lancering van de Spider eind vorig jaar. Ondertussen zijn de eerste installaties geplaatst en ook deze veehouders zijn erg tevreden. Joeri Kers, specialist Spider bij Hanskamp, is nauw betrokken bij de nieuwe installaties. “Het systeem wijst zichzelf, desalniettemin zitten we er bovenop om te zorgen dat alles optimaal afgestemd is op bedrijfsniveau. De periode na een lancering is altijd heel spannend. Het is dan ook extra leuk om te zien dat er zoveel interesse is en dat de veehouders die er mee werken zo tevreden zijn!”
 

Melkveehouder Christian Klein Koerkamp voert al enkele maanden met de Spider voercomputer. “Spider geeft mij de informatie die ik wil, ook als ik van huis ben. Ik log in op mijn smartphone en ik kan direct beschikken over informatie over de dieren, zoals de voeropname van elke koe.” Wilt u het hele verhaal van Christian Klein Koerkamp lezen klik dan hier.

Wilt u meer weten over de Spider kijk dan hier. Bent u benieuwd naar wat het systeem voor u kan betekenen, vraag dan vrijblijvend informatie of een offerte aan. Dit kan telefonisch, via email of via de Configurator

Lees meer

Blijf op de hoogte

We houden u graag op de hoogte van onze ontwikkelingen en innovaties

 • Hanskamp innovaties
 • Innovatief en praktisch
 • Koecomfort ten top
 • Maatwerk
 • Universele systemen
 • Exacte dosering van krachtvoer en additieven
 • Punten voor de Maatlat duurzame veehouderij
 • Met beide benen in de praktijk
 • Bewezen kwaliteit
 • Uniek
 • Doordacht, degelijk, duurzaam

Direct advies

Bent u op zoek naar de juiste oplossing voor uw veehouderij?

Adresgegevens

 • Hanskamp
 • Broekstraat 17
 • 7009 ZB Doetinchem
 • Nederland

Openingstijden

 • ma t/m vr. 8.00 - 17.00 uur
 • Telefoon:
 • Fax:
 • E-mail: