Hanskamp dealer

" /> Hanskamp dealer

">

Nieuws & Events

Bij Hanskamp zijn we altijd vernieuwend bezig. We houden u dan ook graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in ons bedrijf. Ook veehouderijnieuws waar u uw voordeel mee kunt doen, plaatsen we op onze site. Kom hier dus regelmatig terug voor het laatste nieuws.

Winnaar Achterhoek Open Innovatieprijs 2019

Het CowToilet van Hanskamp is gisteren tot winnaar van de Achterhoek Open Innovatieprijs 2019 bekroond. Het publiek vond de inzending van Hanskamp ‘CowToilet, het vrijwillig urineersysteem voor koeien’ het meest innovatief. Hanskamp is winnaar geworden uit 31 inzendingen. Ondernemers uit het hele land, die in samenwerking een technologische innovatie hebben ontwikkeld, strijden om de titel winnaar Achterhoek Open Innovatieprijs 2019.

Gisteravond tijdens de finale in het Innovatiecentrum in Ulft nam Hanskamp het op tegen  Convergence Industry en Drop2Drink. Het CowToilet werd door het publiek verkozen als winnaar van de avond. Presentator van de avond, Peter Zadelhoff, bekend van RTL Z en RTL nieuws, overhandigde Henk Hanskamp de speciaal ontworpen trofee. Na afloop reageerde Henk Hanskamp erg trots.    

Hanskamp heeft deze prijs behaald met het unieke CowToilet. Het innovatieve CowToilet is een automatisch en vrijwillig urineersysteem voor koeien. Op een speciaal krachtvoerstation in het melkveestal wordt het CowToilet geplaatst. Na het eten van haar brok, wordt de koe uitgenodigd om in het toilet te plassen. Op deze manier wordt de urine apart van de mest opgevangen. Dit voorkomt vorming van ammoniak. Op Europees niveau zijn er plafonds voor ammoniak ingesteld waar veehouders aan moeten voldoen. Een overschot aan ammoniak is een probleem, omdat de grond verzuurt en het kwetsbare natuur aantast. Het CowToilet is daar de oplossing voor.

Het CowToilet wordt medio 2020 op de markt gebracht. Meer weten over het CowToilet lees hier meer.

Lees meer

Nieuw! Opzetmof voor PipeFeeder

Deze rubber opzetmof is de sluitende oplossing tussen de vijzel en de PipeFeederinvoer. Nooit meer condens in uw PipeFeeder. De mof is zo ontwikkeld dat deze af te snijden is op de u gewenste diameter (Ø 70, 80, 90, 100, 110 of 125 mm). U krijgt deze cadeau bij alle PipeFeeder bestellingen. Los nabestellen is ook mogelijk, neem daarvoor contact op met uw locale Hanskamp dealer

Minder

CowToilet genomineerd voor Achterhoek open innovatieprijs

Hanskamp is met het CowToilet één van de drie genomineerden die op 14 maart 2019 zullen strijden voor de Achterhoek Open Innovatieprijs 2019. De Achterhoek Open Innovatieprijs is een landelijke competitie. 

 

Dit jaar waren er 31 inzendingen uit heel Nederland en één uit Duitsland. Iedere ondernemer met een vernieuwend product in de technieksector kon zich inschrijven om kans te maken op de prijs, mits de ondernemer in openheid samenwerkt met één of meer partners.  De drie finalisten zijn geselecteerd door de jury bestaand uit voorzitter Wybren Jouwsma van Bronkhorst High-Tech, prof. Henk Volberda van de Erasmus Universiteit en Arnold Stokking van TNO. Drie mensen die respectievelijk het bedrijfsleven, de wetenschap en de publiek-private samenwerking vertegenwoordigen. Hanskamp is als enig Achterhoeks bedrijf geselecteerd voor de Achterhoek Open innovatieprijs 2019.

 

Hanskamp is geselecteerd met het unieke CowToilet. Het innovatieve CowToilet is een automatisch en vrijwillig urineersysteem voor koeien. Op een speciaal krachtvoerstation in het melkveestal wordt het CowToilet geplaatst. Na het eten van haar brok, wordt de koe uitgenodigd om in het toilet te plassen. Op deze manier wordt de urine apart van de mest opgevangen. Dit voorkomt de vorming van ammoniak. Op Europees niveau zijn er plafonds voor ammoniak ingesteld waar veehouders aan moeten voldoen. Een overschot aan ammoniak is een probleem, omdat de grond verzuurt en het kwetsbare natuur aantast. Het CowToilet zou daar een oplossing voor kunnen zijn.

De andere twee finalisten zijn Convergence Industry en Drop2Drink. Convergence Industry uit Enschede heeft een lab-on-a-chip ontwikkeld waarmee DNA kan worden opgevangen in vloeistofdruppels ter grootte van enkele picoliters. Drop2Drink uit Hardenberg heeft met haar partners een waterzuiveringsunit ontwikkeld waarmee op veilige wijze van regenwater drinkwater gemaakt kan worden.

Op 14 maart tijdens de Ondernemersavond in Het Innovatiecentrum in Ulft wordt de prijs uitgereikt aan één van de drie ondernemingen. De finale keuze wordt gemaakt door het publiek in de zaal. De avond is niet openbaar toegankelijk.  

Lees meer

Nieuw: Hanskamp webshop!

Eenvoudig, snel, 24 uur per dag bereikbaar, duidelijke productafbeeldingen en bestellingen kunnen ook op factuur betaald worden. 

Ga na nu direct naar onze webshop!

Lees meer

Twee vacatures bij Hanskamp

Wij zijn op zoek naar een medewerker binnendienst en een projectmanager CowToilet. Lees hier de hele vacatures. 

Lees meer

Nieuw! CowToilet

Hanskamp werkt aan een revolutionair systeem dat het ammoniakprobleem in de melkvee sector kan oplossen; het CowToilet. 

Bekijk hier de introductievideo van het CowToilet van Hanskamp: introductievideo Meer weten, lees hier meer informatie over het CowToilet.

Lees meer

Brochure 2019

De nieuwe brochure van 2019 is klaar. 

Wilt u nog een hardcopy brochure ontvangen, wij sturen hem graag naar u toe, klik hier. De brochure of de catalogus van 2019 is digitaal beschikbaar. 

Lees meer

Vernieuwde Black-V nog kleinere porties!

De Black-V antimors is vernieuwd, de nieuwe versie doseert 15 gram per portie. Het verdelen van krachtvoer in kleinere porties verbeter de voeropname en voorkomt morsen van brok. Dankzij de speciaal geprogrammeerde motor draait deze slecht 120 graden i.p.v. 360 graden, het uitvalbakje voorkomt morsen van brokken. Hierdoor worden koeien niet beloond bij stoten in het krachtvoerstation of de melkrobot.

Deze nieuwe versie is ook zeer geschikt voor poeders en niet-geperst krachtvoer. 

Nauwkeurig kleine hoeveelheden brok voeren, gaat nu nog beter met deze 15 grams versie van de Black-V. Dat maakt deze nieuwe Black-V ook erg geschikt voor de geitenmelkstal. De Black-V is ook uit te breiden met een krachvoervoorraad van 28L. Deze voorraad is een transparante kunststof container, zodat in één oogopslag de voorraad gecontroleerd kan worden. De Black-V als krachtvoerdosator voor geiten is te zien op 22 en 23 juni tijdens de open dagen van de Mekkerhof.

Lees meer

Nieuw: Ervaar Spider!

DEMO - DEMO - DEMO - DEMO - DEMO

Met deze demonstratiepagina kunnen veehouders en melktechniekdealers meer inzicht krijgen in het gebruikersprogramma van Spider. De beste weergave heeft u met Google Chrome. Voor meer informatie over Spider, klik hier.

Lees meer

Nieuw! Capra-Box met Spider, individueel geiten voeren

Economisch slim voeren en het maximale uit uw geiten halen? Dat kan door iedere geit automatisch en individueel te voeren in de Capra-Box, het geitenkrachtvoerstation. Een groot voordeel van voeren met krachtvoerstations is dat u uw geiten niet meer in hoeft te delen in (productie)groepen.

De Capra-Box is zo ontwikkeld dat geiten het station achter betreden en voor weer verlaten. Het doorloopsysteem zorgt ervoor dat er geen rangordegevechten ontstaan tussen geiten. Ook is hierdoor een hogere capaciteit per box te behalen. Vretende geiten kunnen hierdoor niet gestoord worden tijdens het opnemen van hun krachtvoer. Bij de ontwikkeling is gedacht aan het kuddegedrag van de geit, dankzij de transparantie van de voor- & zijkanten kan zij contact houden met de rest van het koppel.

De Capra-Box is uitgevoerd met de ingenieuze Black-V krachtvoerdosator. Deze dosator voert 15 gram krachtvoer per portie. In combinatie met de Spider aansturing, zorgt de Capra-Box dat u nog nauwkeurig kunt voeren, zodat u geiten in goede conditie blijven. Het Spiderprogramma is zeer gebruiksvriendelijk. Invoer en uitwisseling van gegevens kunt u handmatig of met excel doen of gaat automatisch doormiddel een koppeling met uw management-programma, zoals Egam. Ook kunt u onbeperkt aantal dieren invoeren, zonder dat u uit hoeft te breiden met extra modules.

 

Lees meer

Blijf op de hoogte

We houden u graag op de hoogte van onze ontwikkelingen en innovaties

 • Hanskamp innovaties
 • Universele systemen
 • Uniek
 • Punten voor de Maatlat duurzame veehouderij
 • Exacte dosering van krachtvoer en additieven
 • Met beide benen in de praktijk
 • Innovatief en praktisch
 • Koecomfort ten top
 • Maatwerk
 • Bewezen kwaliteit
 • Doordacht, degelijk, duurzaam

Direct advies

Bent u op zoek naar de juiste oplossing voor uw veehouderij?

Adresgegevens

 • Hanskamp
 • Broekstraat 17
 • 7009 ZB Doetinchem
 • Nederland

Openingstijden

 • ma t/m vr. 8.00 - 17.00 uur
 • Telefoon:
 • Fax:
 • E-mail: