Nieuws & Events

Bij Hanskamp zijn we altijd vernieuwend bezig. We houden u dan ook graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in ons bedrijf. Ook veehouderijnieuws waar u uw voordeel mee kunt doen, plaatsen we op onze site. Kom hier dus regelmatig terug voor het laatste nieuws.

Spider, positief onthaald

Zeer positieve geluiden tijdens de lancering van de Spider eind vorig jaar. Ondertussen zijn de eerste installaties geplaatst en ook deze veehouders zijn erg tevreden. Joeri Kers, specialist Spider bij Hanskamp, is nauw betrokken bij de nieuwe installaties. “Het systeem wijst zichzelf, desalniettemin zitten we er bovenop om te zorgen dat alles optimaal afgestemd is op bedrijfsniveau. De periode na een lancering is altijd heel spannend. Het is dan ook extra leuk om te zien dat er zoveel interesse is en dat de veehouders die er mee werken zo tevreden zijn!”
 

Melkveehouder Christian Klein Koerkamp voert al enkele maanden met de Spider voercomputer. “Spider geeft mij de informatie die ik wil, ook als ik van huis ben. Ik log in op mijn smartphone en ik kan direct beschikken over informatie over de dieren, zoals de voeropname van elke koe.” Wilt u het hele verhaal van Christian Klein Koerkamp lezen klik dan hier.

Wilt u meer weten over de Spider kijk dan hier. Bent u benieuwd naar wat het systeem voor u kan betekenen, vraag dan vrijblijvend informatie of een offerte aan. Dit kan telefonisch, via email of via de Configurator

Minder

Hanskamp komt met een eigen voercomputer op de markt genaamd Spider

Hiermee maakt Hanskamp de switch van productleverancier naar totaal conceptleverancier. Spider is vanaf 1 januari 2018 verkrijgbaar in Nederland en België.

Hanskamp komt met een eigen voercomputer op de markt genaamd Spider. Hiermee maakt Hanskamp de switch van productleverancier naar totaal conceptleverancier. Spider is vanaf 1 januari 2018 verkrijgbaar in Nederland en België.

De gebruiksvriendelijke voercomputer die het overzicht behoudt in het web van automatisering. Spider is de aansturing voor (Hanskamp) melkstalvoedering en krachtvoerstations. Deze voercomputer is altijd en overal eenvoudig te bedienen vanaf een smartphone, tablet of PC. En met Spider is het heel eenvoudig om te sturen op de (individuele) behoeften van elk dier, waardoor er economisch slim gevoerd kan worden.

Spider is 30 november gelanceerd tijdens de RMV Gorinchem. De eerste reacties van melktechniekdealers en melkveehouders zijn zeer positief. Bekijk de video van de lancering om door Henk Hanskamp uitgelegd te krijgen wat de kracht is van Spider.

Video

Lees meer

PipeFeeder voor niet-geperste grondstofmengsels!

Niet-homogene mengsels bevatten vaak stof en meel, wat het uitdoseren bemoeilijkt. De vernieuwde PipeFeeder heeft een uniek nieuw doseersysteem dat verstoppingen voorkomt en koeien altijd de juiste hoeveelheid krachtvoer krijgen.

De vernieuwde PipeFeeder behoudt de voordelen van de voor u vertrouwde PipeFeeder: nauwkeurige dosering, anti-mors, geluidsarm en te koppelen met ieder systeem. Deze PipeFeeder wordt per 1 januari 2018 uitgeleverd.

Lees meer

Nieuw! Hanskamp Configurator

Ideeën over een nieuw project, maar wilt u graag eerst zelfstandig de verschillende mogelijkheden op een rijtje zetten? Of weet u juist al precies wat u nodig heeft en wilt u dit eenvoudig en snel bestellen? Maak dan nu kennis met de Hanskamp Configurator!

De Hanskamp Configurator is de online ontwerpstudio voor uw Hanskamp oplossing. De Configurator biedt hulp in iedere fase van uw project, van de oriëntatiefase tot aan het plaatsen van offerte(s) en bestelling(en). U krijgt op een eenvoudige wijze inzicht in verschillende variaties, inclusief prijzen en 3D-weergave. Neem een kijkje op www.hanskamp.nl/configurator om een PipeFeeder, MultiFrame, MultiDos, FeedStation of L’port naar uw wensen samen te stellen!

Maak nu een account aan om al uw ideeën op te slaan, offertes aan te vragen en bestellingen te plaatsen. De 10e, 25e en 50e accountaanmelding wint een mooi Hanskamp pakket!

Lees meer

Ventilatie voorkomt verstoppingen

Vocht en brok. Iedereen weet dat dit een slechte combinatie is. In vochtige omgeving, zoals de melkstal, gaat krachtvoer makkelijk klonteren met verstoppingen in de voerdosator tot gevolg. Voorkom verstoppingen met onze verbeterde PipeFeeder onderplaat en onderstaande montagetips.

Nieuwe PipeFeeder onderplaat
Om verstoppingen te voorkomen is het belangrijk dat er altijd ventilatie is, daarom is de onderplaat van de PipeFeeder verbeterd met ventilatieopeningen. De openingen zijn zo gesitueerd dat er geen brokken door kunnen vallen. Deze openingen zorgen ervoor dat de doseermond altijd droog blijft. Warme lucht die de koe in de doseeropening blaast, heeft hierdoor geen kans om te condenseren. Wanneer de koe nu warme lucht in de opening blaast, zal deze geen verstopte doseermond veroorzaken!

Montagetips

 1. Stel de PipeFeeder anti-mors af
  De PipeFeeder is een gesloten systeem, wanneer deze goed is afgesteld, kan er geen vocht in de voorraad komen. Wanneer u hier toch problemen ondervindt, kan het zijn dat de doseerschijf in ruststand niet dicht (anti-mors) staat afgesteld. Wanneer de doseerschijf open staat, dan dient u de motor er af te halen, de as te draaien, zodat de driehoekige inham in het rvs gelijk staat aan het pijltje op de aandrijfas van de motor (dit kan met volle voorraad). Tip! Dit kunt u makkelijk zien door uw smartphone op front-camera te zetten en onder de doseermond te houden.
   
 2. Lange zijde richting de koe
  Een ander probleem koeien die direct in de doseermond ademen, omdat de PipeFeeder verkeerd om is geïnstalleerd. Installeer daarom de PipeFeeder altijd met de lange zijde naar de koe toe, hierdoor wordt de hoeveelheid warme adem in de doseermond beperkt. Ook kan er dan achterlangs koele lucht komen, die de doseermond laat opdrogen.

 3. Loopt er geen vocht via de vijzelbuis de voorraad in? Kijk eens naar de aansluiting van de vijzel op de PipeFeeder. Gebruik een overschuifmof tussen de vijzel en de bovenkant van de PipeFeeder, zo kan er geen vocht in lopen.
  ‚Äč
 4. PipeFeeder niet te diep in de voerbak
  Wanneer de PipeFeeder te diep in de voerbak gemonteerd wordt, is er geen luchtbeweging meer mogelijk rondom de doseermond. Dit geld zowel in melkstallen als in krachtvoerboxen of melkrobots. Zorg daarom dat tussen de PipeFeeder doseermond en de bovenste rand van de voerbak minstens 1 cm tussen zit. 
  Tip! Pak een plank, schuif deze tussen het zijhek van het voerstation of melkstalinrichting door, laat deze horizontaal op de voerbak(ken) rusten. Wanneer u nu de PipeFeeder monteert, zitten deze op de juiste hoogte en op gelijke hoogte ten opzichte van elkaar.

Voor meer advies of advies op maat, wij helpen u graag, neem gerust contact met ons op!

 

Lees meer

Licht, lucht en rust

Wanneer je de nieuwe melkveestal van de mts. Lueb in Wehl binnenstapt, kom je in een oase van licht, frisse lucht en rust. In het oog springen gelijk de brede lichtstraat en de zes voerstations met L’port sluithekken.

Lees het hele verhaal, hier. 

Lees meer

Vernieuwd: SolidState5 motor

De SolidState5 motor, de motor met de lange levensduur en passend op Nedap elektronica, is verbeterd. 

Vernieuwd afgelakte printplaat en het ingieten van de achterzijde. Ingegoten en afgelakte printplaat, voorkomt schade van vocht en ammoniak aan de motor! De afgelakte printplaat wordt in de behuizing ingegoten met hotmelt. Dankzij de kleinere condensator, kan de hotmelt in alle kiertjes komen. De printplaat wordt hierdoor volledig bedekt met hotmelt. Ook de sensor,  aan de achterzijde van de print,  wordt ingegoten. Resultaat: Volledig ingegoten print die beschermt is tegen vocht en ammoniak!

Lees meer

Gesloten wegens Koningsdag

Wegens Koningsdag zijn wij gesloten op 27 april 2017. Vrijdag 28 april staan wij weer voor u klaar!

Lees meer

Introductie medewerker binnendienst

Graag stellen wij aan u voor onze nieuwe collega Joeri Kers (23 jaar). Sinds februari is hij werkzaam bij Hanskamp om het verkoopteam te versterken. “Al ruim een maand werk ik nu bij Hanskamp.  Samen met Robin, doe ik de werkzaamheden op de binnendienst, zoals technische en commerciële ondersteuning aan melktechniekdealers of veehouders, telefonische helpdesk en offertes en orders maken.” 

Ondanks dat Joeri niet opgegroeid is op een boerderij, is het boerenleven hem niet vreemd “Thuis hebben we geen boerenbedrijf, maar in mijn familie waren drie melkveebedrijven. De boerderij van één van mijn ooms, was voor mij als mijn tweede thuis. Hier heb ik altijd veel meegewerkt. Op het gebied van techniek probeerden we altijd zo veel mogelijk zelf op te lossen. Hier heb ik ontzettend veel van geleerd en heb ik ook mijn plezier in de techniek ontwikkeld.”

Tijdens zijn studie veehouderij aan de MAS, heeft hij gewerkt in New Zeeland op een melkveebedrijf met 1600 melkkoeien (verdeeld over twee bedrijven). “Als Herd manager was ik verantwoordelijk voor de managen van één van de twee melkveebedrijf. In New Zeeland worden alle kalveren in het voorjaar geboren, dit was soms behoorlijk hectisch.” Na zijn afstuderen heeft Joeri op veel verschillende melkveebedrijven gewerkt. In zijn vrije tijd is hij nog steeds veel te vinden tussen de koeien. “Of een beetje sleutelen of bomen snoeien, dat vind ik ook wel mooi werk” zegt hij lachend.

Deze praktische kennis en inzicht gaat hij nu gebruiken om melkveehouders verder te helpen. “Ik vind het vooral leuk om mee te denken met problemen en daar een goede oplossing voor te vinden. Wellicht spreken we elkaar snel via de telefoon of op de eerst volgende beurs.”

Lees meer

Blijf op de hoogte

We houden u graag op de hoogte van onze ontwikkelingen en innovaties

 • Hanskamp innovaties
 • Uniek
 • Met beide benen in de praktijk
 • Maatwerk
 • Bewezen kwaliteit
 • Doordacht, degelijk, duurzaam
 • Exacte dosering van krachtvoer en additieven
 • Innovatief en praktisch
 • Punten voor de Maatlat duurzame veehouderij
 • Universele systemen
 • Koecomfort ten top

Direct advies

Bent u op zoek naar de juiste oplossing voor uw veehouderij?

Adresgegevens

 • Hanskamp
 • Broekstraat 17
 • 7009 ZB Doetinchem
 • Nederland

Openingstijden

 • ma t/m vr. 8.00 - 17.00 uur
 • Telefoon:
 • Fax:
 • E-mail: